HSP lastig? Welnee!

HSP lastig? Welnee! Mijn bedrijf bestaat om jou lichamelijk, geestelijk en spiritueel gezien te ondersteunen met een middel waarmee dat krachtig kan, nl. Raja Yoga. Jarenlang ben ik hier zelf naar opzoek geweest.

Zoektocht

Sinds mijn achtste levensjaar merkte ik dat ik gevoeliger was dan de meeste mensen om me heen. Praten hierover was een uitdaging. Ik had de woorden niet en op school en bij mijn ouders was er op dat moment niet veel aandacht voor. Het gevolg was dat ik dikwijls overhoop lag met mijn gevoelens. Assertief zijn was lastig, meisjes aanspreken ook, verjaardagen vond ik moeilijk. Onbegrepen, gefrustreerd, onzeker, eenzaam, alsof ik jarenlang vanaf de zijlijn naar mijn eigen leven stond te kijken, zo voelde ik me. Ik richtte me maar op sport. Ik had andere interesses dan de meesten om me heen. Op mijn 17de vroeg ik me voor het eerst openlijk af wat de zin van het leven was en op mijn 19de deed ik voor het eerst een persoonlijke ontwikkeling cursus. Wat een bevrijding!

Lees ook: Ontdek de valkuilen en focuspunten van yogabeoefening. Meer weten?

Ontwikkeling

Vele cursussen, therapieën, workshops en congressen volgden. Ik deed allerlei inzichten op, alleen om deze in mijn leven toe te passen was niet zo eenvoudig. Tot ik op mijn 25ste aan een opleiding in Raja Yoga begon, bij het Raja Yoga Instituut in Ilpendam. Zie ook: Welke yogavorm past bij mij? Vanaf dat moment had ik het gevonden. Het voelde als thuiskomen. Heerlijk de rust, de energie, de verdieping, de verbinding en de geestelijke scherpte vanuit de yogabeoefening. Te krachtig om voor mezelf te houden kwam de vraag hoe ik hier anderen mee zou kunnen helpen. Er volgde een uitdagende tijd. Niet gemakkelijk om mijn veilige haven van sport te verlaten en in het diepe te springen. Een periode van overspannenheid volgde. Toch vasthoudend aan mijn innerlijke stem heb ik het op mijn 29ste gered. HSP, van last naar kracht. Ik begon met lesgeven In Yoga.

Lees ook: Wat maakt een goede yogaleraar en hoe herken je hem?

Verbinding

Nu enige tijd later kan ik je zeggen dat het een ontdekkingstocht, een yogareis is die nooit ophoudt. Ik blijft mezelf verdiepen en ik ervaar steeds meer zelfvertrouwen, -liefde, en -bewustzijn. Deze ontwikkeling in Yoga kan doorgaan totdat je uiteindelijk je leven gaat leven i.p.v. geleefd te worden. Ik voel dat wij allen verbonden zijn met dezelfde bron. Indien je hier voor open staat, kan jij ook je ware potentieel naar boven halen en dit ervaren. Jij als mens hebt hier het vermogen voor.

Lees ook: Wat is een Yogi(ni)? Ontwikkel jezelf en wordt er één.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel. Wil je over HSP nog??iets kwijt? Je eigen ervaringen? Je ontwikkeling hierin? Wat jij wilt of heb je een vraag? Ik lees het graag. Onderaan de pagina kan je reactie geven.

Namasté

Aan de slag met Raja Yoga!

Je kunt jezelf inschrijven voor de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratie oefeningen voorgeschoteld. Succes alvast en veel plezier!

Zie ook: 6 tips en redenen om te beginnen met Raja Yoga

Kennismakingsgesprek!

Heb je zin om met mij kennis te maken? Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de training mogelijk.

yogaleraar alkmaar

Thijs Punt

Ik jou wanneer je jezelf aangetrokken voelt tot persoonlijke ontwikkeling met Raja Yoga. Samen kunnen we deze eeuwenoude beproefde methode, een krachtige aanpak voor jou laten werken.

One reply on “HSP lastig? Welnee!”