Mijn yogareis, van sportfanaat tot Yogi

In dit artikel lees je mijn yogareis, van sportfanaat tot Yogi.

Inzicht

Ik was 20 jaren jong en ik realiseerde me dat ik, als HSP er, het wielrennen gebruikte als vlucht. Sport als verdoving om mijn gevoelens niet te voelen. Op dat moment van inzicht ben ik er acuut mee gestopt. Ik had er geen zin meer in, ik kon het niet meer opbrengen, het was goed zo. Alleen het stoppen met vluchten daar had ik vooraf een andere voorstelling van. Van 33 uur in de week sporten, ging ik naar ongeveer 6 uur in de week. Ik ervoer stemmingswisselingen en mijn lichaam schreeuwde om beweging.

De eerste stapjes van mijn Yogareis

In die tijd werkte ik op een sportschool als fitness instructeur. Naast zwemmen wat ik twee keer in de week ging doen, besloot ik een les Bodybalance te volgen. Ik was nieuwsgierig geworden naar al die fysieke houdingen. Een verrassing volgde, mijn lichaam reageerde tamelijk goed op die rustige bewegingen. Heel goed zelfs. Mijn yogareis begon hier. Na enige tijd schreef ik me in voor Iyengar Yoga. Dat is toch meer het echte werk dacht ik. Met enige schroom voor theeclubjes en knuffelsessies begon ik aan de les.

Lees ook: Welke yogavorm past bij mij?

Van spierpijn tot rust

De schroom verdween vrij snel. Ik werd warm opgevangen en geadopteerd door de groep. Tja en daar zat ik dan, met mijn prestatiedrang, te kijken naar de meeste om me heen die zichzelf met gemak dubbel vouwden. Dat heb ik geweten! Veel spierpijn en enkele blessures later leerde ik langzaam het presteren tot rust te brengen. Zie ook: Wat heeft lenigheid met Yoga te maken? Goed voor mijn lichaam en geest zo ervoer ik, wilde ik meer. De docente die mijn inmiddels yogahart in vuur en vlam had gebracht kon mijn honger na anderhalf jaar niet meer stillen. De yogareis begon ergens naar toe te gaan.

Lees ook: Wat betekend het woord Asana?

Verdieping

Ik wenste mij een nieuwe yogaleraar toe. Ik ervoer de kracht van Yoga. Meer verdieping en een grondige aanpak verlangde ik. Drie weken lang heb ik deze wens in mezelf herhaald totdat ik tegenover mijn huidige leraar Philippe, Ajita, Barbier zat. Het voelde direct goed, ik weet de eerste les nog als de dag van gisteren. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zwaar onder de indruk was en ben. De kracht die ik in de loop van de jaren van binnen steeds meer voel geeft me steun en zelfvertrouwen. Vluchten hoeft steeds minder, ik mag er zijn. Zo langzamerhand wordt ik mijn eigen leraar, een Yogi.

Zie ook: Wat maakt een goede yogaleraar en hoe herken je hem?

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel. Hoe is jouw yogareis gegaan? Wil je hierover iets aan mij delen of heb je vragen? Onderaan de pagina kan je reactie geven.

Namasté

Zie ook: Wat is het AUM

thijs punt

Aan de slag met Raja Yoga!

Zin om direct thuis te beoefenen? Schrijf je in voor de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratieoefeningen. Alvast succes en veel plezier!

Zie ook: 6 tips en redenen om te beginnen met Raja Yoga

Kennismakingsgesprek!

Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de training mogelijk.

yogaleraar alkmaar

Thijs Punt

Ik help jou als je jezelf aangetrokken voelt tot persoonlijke ontwikkeling met Raja Yoga. Samen kunnen we deze eeuwenoude beproefde methode, een krachtige aanpak voor jou laten werken.

Related Articles

One reply on “Mijn yogareis, van sportfanaat tot Yogi”