Hoi, ik ben Thijs. De drijvende kracht achter Raja Yoga Limmen!

LEES MEER

Ik ben enorm gedreven om jou te helpen

Ik zal je vertellen waarom

Elke dag weer zie en spreek ik veel mensen die letterlijk en figuurlijk vastlopen in de wereld. Waar het innerlijk vuur op een laag pitje staat of zelfs is gedoofd. Die vaak vele dingen hebben uitgeprobeerd zonder afdoende resultaat. Dit hoeft niet! Zie ook voor wie is deze training? Mijn bedrijf bestaat om uit deze situatie te komen en nog meer. Haal je ware potentieel uit jezelf met een middel waarmee dat krachtig kan, nl. Raja Yoga. Jarenlang ben ik hier zelf naar opzoek geweest.

Zoektocht

Sinds mijn achtste levensjaar merkte ik dat ik me gevoeliger ervoer dan mensen om me heen. Praten hierover was een uitdaging. Ik had de woorden niet en op school en bij mijn ouders was er niet veel aandacht voor. Het gevolg was dat ik dikwijls overhoop lag met mijn gevoelens. Assertief zijn was lastig, meisjes aanspreken ook, verjaardagen vond ik moeilijk. Onbegrepen, gefrustreerd, onzeker, eenzaam, alsof ik jarenlang vanaf de zijlijn naar mijn eigen leven stond te kijken, zo voelde ik me. Ik richtte me maar op sport. Ik had ook andere interesses dan de meeste om me heen. Op mijn 17de vroeg ik voor het eerst me openlijk af wat de zin van het leven was en op mijn 19de deed ik voor het eerst een persoonlijke ontwikkeling cursus. Wat een bevrijding!

Ontdekkingstocht

Vele cursussen, therapieën, workshops, congressen en het lezen van zelfhulpboeken volgde. Nog niet zo gemakkelijk vond ik het om alle opgedane inzichten in het dagelijks leven toe te passen. Het miste iets. Tot ik op mijn 25ste aan een opleiding in Raja Yoga begon, bij het Raja Yoga Instituut in Ilpendam, sinds 2020 in Wervershoof. Vanaf dat moment had ik het gevonden. Het voelde direct als thuiskomen. Van last naar kracht. Heerlijk de rust, de energie, de verdieping, de verbinding en de geestelijke scherpte vanuit de beoefening.

Verdieping

Te krachtig om voor mezelf te houden rees de vraag: Hoe help ik hier andere mee? Er volgde nog enkele hobbels en bobbels om hier beroepsmatig mee bezig te kunnen zijn. Niet gemakkelijk vond ik het, om mijn schijnbare veilige haven te verlaten. Een periode van overspannenheid volgde. Even later vanaf mijn 29ste is dan het gelukt om anderen met Raja Yoga te mogen helpen.

Ik ben als lesgever

Er goed in om jou in je waarde te laten en geduldig af te wachten, zodat jij kan beoefenen vanuit je eigen tempo en vanuit je eigen mogelijkheden. Ondertussen probeer ik je te motiveren en te inspireren in een ontspannen, ongedwongen, persoonlijke setting. Zo ervaar jij (nog meer) wie je in werkelijkheid bent. Mij gaat het puur om de beoefening, er zin in hebben, kritisch zijn, onderzoeken hoe iedere oefening kan toevoegen en daarmee het jezelf ontwikkelen.

Een goed gevoel krijg ik

Wanneer je gemotiveerd en geïnspireerd raakt in deze ontdekkingstocht. Dat je dit avontuur speelt en dat zonder hang naar het eindresultaat. Als bijproduct zal je geleidelijk aan steeds krachtiger voelen, meer zin hebben in de dingen, het overzicht krijgen, in het nu vertoeven, bewust(er) zijn van jezelf en beter kunnen schakelen. Kortom je leven daadwerkelijk leven!

 

Dit zeggen klanten over Thijs:

Na tien jaar lang elders yogalessen te hebben gevolgd volgde ik in de zomerperiode van 2017 een proefles bij Thijs om te voelen of ik een klik had met zijn manier van lesgeven. Ik liep al weer enige tijd rond met klachten aan mijn spieren en gewrichten en gestrest in mijn hoofd als gevolg van het te veel hooi op mijn vork nemen in het dagelijkse leven van werk en privé en zocht iemand die me kon begeleiden naar een gevoel van meer in balans zijn met mezelf.

Nu bijna een jaar verder met de wekelijke yogales op de vrijdagavond ben ik heel blij dat ik Thijs en zijn passie voor yoga heb ontdekt. Hij vertelt op een enthousiaste en duidelijke manier over de acht stappen naar Yoga waarvan we nog maar een heel klein stukje hebben afgelegd maar wat heerlijk om op deze manier jezelf ( lichaam , geest en ziel ) stapje voor stapje beter te ontdekken en te leren kennen . Ook heel fijn dat Thijs ieder zijn / haar mogelijkheden respecteert en duidelijk aangeeft dat ik niet mijn grens moet overschrijden wat één van mijn dingetjes is waar ik dagelijks tegen aan loop. Dus heel blij met Thijs, de fijne ambiance waarin hij de yogalessen geeft dus ook 2018-2019 weer van de partij.

Dorien Honing - Zentveld

Geen tijd voor mezelf nemen is waar ik al een tijdje tegen aan loop. De website van Thijs sprak me aan en eenmaal een les meegemaakt hebben, ook zijn werkwijze. Nu heb ik in ieder geval 1,5 uur in de week aandacht voor mezelf. Het is verder aanbevelenswaardig, omdat de les alle stukken van yoga in zich heeft, daarbij je neemt de tijd voor de oefeningen en om in contact te komen met jezelf.

Chantal van Tuin

“Op zoek naar het energie gevende in de oefening”. Dat is wat we doen tijdens de lessen bij Thijs. Bij jezelf blijven, je eigen grens bewaken en dat ene moment van energie ervaren. Soms is het een kort moment, soms lukt het niet en een andere keer voel je de energie stromen. Die momenten zijn inspirerend en maken dat ik verder wil ontdekken. Na de eerste twintig lessen merk ik dat ik beter bij mezelf kan blijven en me minder druk maak om de invloed van anderen. Deze yoga brengt mij veel en ik ga zeker verder met deze ontdekkingsreis.
Christa Mooij

 

Bij Thijs Punt van Raya Yoga in Limmen heb ik kennisgemaakt met Yoga. Kleinschalig en laagdrempelig waardoor je een goede begeleiding krijgt. Thijs geeft op een natuurlijke en informele wijze les/instructie zodat je gewoon jezelf kunt zijn. De lessen op zaterdagmorgen waren heerlijk. Daarna altijd voldaan en energiek het weekend in. Ik weet nu hoe belangrijk een (werkelijk) rustpunt is en hoe je een rustpunt kunt creëren.
Roland Witkamp

De yogalessen van Thijs hebben een andere insteek dan de yoga die ik tot nu toe gedaan had. Voorheen vond ik het een uitdaging, om de ‘ingewikkelde’ houdingen te volbrengen en daarbij door de pijn heen te ademen. Bij Thijs ligt het accent veel meer op de ontspanning en het respecteren van je eigen grenzen. Dit alles met de bedoeling om tot een steeds grotere innerlijke rust te komen. Tijdens de meditaties aan het einde van de yogales heb ik deze innerlijke rust altijd kunnen ervaren.
Helma de Goede

 

Na lang zoeken vond ik bij Thijs Yoga (vorig bedrijfsnaam) de vorm van lesgeven die mij zeer aanspreekt: een prettige balans tussen de lichamelijke oefeningen, rust in de vorm van meditatie en diepgang wat betreft de yoga-achtergronden. Fijn dat Thijs je stimuleert je lichamelijke ruimte te verkennen, zonder geforceerd te moeten presteren. Zo ontdek je les naar les dat je (letterlijk) steeds iets verder komt. Ook de lesruimte is ruim en licht, wat zeker bijdraagt aan de positieve totaalervaring. Aanrader!
Daphne van den Boogaard

 

Hej, leuk dat je op deze website bent gekomen.

Ik ben Kim, ik geef yogales bij Raja Yoga Limmen en werk daarnaast als therapeut. Om een beetje een idee te geven waar ik ga en sta hierbij een kleine introductie. Als jonge tiener voelde me aangetrokken tot films als flashdance, maar ook ballet en later werd dat Yoga. Fysiek bezig zijn met je lichaam is heerlijk. In welke vorm dat goed voelt is voor iedereen persoonlijk om uit te zoeken.

Yoga is een heel oude techniek om tot eenwording te komen. Dat is niet in een cursus van 10x of een jaar te gieten helaas. Dat is voor de meesten van ons een levenswijze. Je start ergens op het pad van yoga en gaandeweg wordt je wijzer en leer je bij. Sommige dingen passen fantastisch bij jou, je voelt een klik. Die weg moet je hebben. Andere dingen laat je los.

Raja yoga is op mijn pad gekomen toen ik al wat jaren in de Amsterdamse Yogascene rondliep. Ik was gek op de vorm die ik gewend was; mooie Indiase beelden, wierook, hippe mensen, creatieve sfeer, mooie zorgvuldig uitgekozen muziek, kaarsen, je kunt je er wellicht een beeld van vormen. Daarna een thee drinken of een latte in de Jordaan. Ik kan er bijna weer naar terug verlangen. Maar ikzelf en mijn leven veranderde en ook de Yoga veranderde mee.

Ik kwam dus niet meer in Amsterdam, maar ging nu buiten Amsterdam mijn lessen volgen in een of ander klein gehucht. De leraar was streng, maar vriendelijk en veel oefeningen deden we gezamenlijk. We doken in het diepe als het gaat om spiritualiteit en dan was er een fantastische toef op de raja yogataart; hier kwam ik voor; meditatie en bespreking van de oude geschriften. Handleiding in Leven!

Ik kwam hier thuis. Af en aan blijf ik lesjaren volgen en duik ik weer in de stof. Ik kan niet anders. Nu wil ik de ervaringen die ik opgedaan heb tijdens mijn opleiding ook doorgeven aan jou.

Veel plezier.

 

Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres

Drie GRATIS tips voor meer focus

Heb je veel gedachtes, to do lijstjes en blijf je maar door gaan?

lesinformatie

Kennismakingsgesprek

Heb je er zin in? Reserveer een vrijblijvend gesprek

inschrijving

De training

Wat is de kern, de wenken bij de les en wanneer wordt het precies gegeven?

Heb je veel gedachtes, to do lijstjes en blijf je maar door gaan?

Vraag hier drie GRATIS tips aan voor meer FOCUS met Raja Yoga.

Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt zo meteen de 1e tip